Kategóriák
Közélet Sport

Nézzenek ki a hétvégi házba, hogy meg van-e még!

Sírunk, hogy nincs lakás, a családnak nincs hová menni nyaralni, miközben lakások, elhagyott hétvégi házak tömege áll üresen, főleg az ország keleti felén. A bűnözők ezzel teljesen tisztában vannak, s akár szét is hordják, ha rákapnak. Egy ilyen bánhorváti esetet elevenített fel a rendőrség.

A BAZ megyei főkapitányság közleménye következik: “Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 28 éves dédestapolcsányi férfival szemben. A gyanúsított 2020. szeptember 4-ét megelőzően többször is bejutott egy bánhorváti portára, ahonnan szinte mindent elvitt, ami mozdítható volt, ami nem, azt pedig szétbontotta. A férfi ugyanis többek között ellopta a tűzifát, a cserepet, a kályhát, a lámpát, a szerszámokat. A csűrt szétbontotta, aztán vitte el. A férfi majd 700 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amelynek a majd fele megtérült a gyanúsítottnál tartott hatósági házkutatás, és lefoglalás eredményeként.  A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.”

Mi a tanulság? Ha van ritkán használt, tátogatott ingatlana, akkor időközönként keresse fel, kérje meg a szomszédot, ismerőst, hogy nézzen rá. Az se baj, ha költ a biztonságra (például riasztó).

**A közösségi média kiszámíthatatlan, ha tetszenek a cikkek, látogassa rendszeresen a www.kazivilaga.com-ot,  ahol sok aktuális, érdekes témáról olvashat! Tallózzon bátran a cikkek közt!

Fotó: rendőrség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük