Kategóriák
Közélet Utazás

Uniós pénzből építettek állomást Pálházán

Segíts magadon, az EU is megsegít – mondhatnánk. Hazánk az egyik nagy nyertese volt az elmúlt két ciklusban a strukturális alapoknak. A közelmúltban avatták fel például a híres hegyközi kisvasút végállomását barnamezős beruházás keretében Pálházán. A költségek nagy részét az unió állta, a létesítmény pedig a magyar turistákat szolgálja.

A TOP keretében 120 millió forintot nyert az önkormányzat pályázata, amely támogatási mértéke 100 százalékos intenzitású volt. Ebből 107 millió forintot költhettek az építkezésre. A menet közben bekövetkezett árváltozások hatására emelkedtek a költségek. Ilyenkor két lehetőség van, csökkentik a beruházás műszaki tartalmát vagy más forrásból kifizetik a plusz költségeket. Itt az utóbbi megoldást választották, sikerült előteremteni a szükséges 10 millió forintot, amelynek köszönhetően az eredeti terveknek megfelelően valósult meg a projekt. A létesítményt látva kijelenthetjük, hogy jól döntöttek!

Bor, történelem, Tokaj-Hegyalja!

Fontos kiemelni, hogy nem Brüsszelben vagy Budapesten találták ki, hogy mi épüljön vagy mit újítsanak fel a rendelkezésre álló forrásból Zemplénben, Pálházán,  hanem amit a helyiek szeretnének.  Az állomásépületet látva véleményem szerint jól döntöttek, hangulatos, a fa, az acél, az üveg és a kő harmonikus elegyét sikerült megalkotni, amely ráadásul illik a tájba is – ami az építész munkáját és a megrendelő fantáziáját dicséri.

Itt az ősz, színesednek az erdők. Ajánlom figyelmükbe a Rostalló – Pálháza közt közlekedő PÁEV  szerelvényeit, jöjjenek, kiránduljanak. vegyék birtokba az új állomást.

Uniós pénzből építettek állomást Pálházán

Fotó: pálházai önkormányzat

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük